.....
فونت دستنویس جدید یادگار

نویسندهٔ یکی از ۲۰ اثر برتر در مسابقهٔ نویسندگی «موضوع آزاد»

وقتشه که برای خودمون بنویسیم. جریان چیه؟ برای نویسنده شدن در وب، کافیست که یک مقالهٔ ژورنالیستی بنویسید یا حتی یک متن الهام‌بخش. اصلا شاید شما بخواهید دربارهٔ یک وسیله‌ یا یک تکنولوژی خاص بنویسید یا شاید هوس کنید که بخشی از سفرها و تجربه‌‌های شخصی‌تان در زندگی را تبدیل به نوشته کنید. اینترنت نمی‌خواهد تعیین کند که چه چیزی را باید نوشت، بلکه می‌خواهد به ما یاد بدهد که چطور می‌شود هر چیزی را نوشت. هدف نهایی این است که هرکسی با هر حرفی که دارد جرات کند در وب فارسی بنویسد تا کسی که فارسی می‌خواند، انتخابهای بیشتری برای دیدن و برای خواندن داشته باشد. پس تصمیم گرفتیم که یک مسابقه برای نویسندگی در وب فارسی برگزار کنیم. ~ از متن فراخوان

اگه اشتباه نکنم اوایل اسفند بود که فراخوانی از یک سایت تازه تاسیس منتشر شد. نام این سایت «موضوع آزاد» و فراخوان هم مربوط به یک مسابقهٔ نویسندگی در وب فارسی بود. قرار بود که تا آخر اسفند ۹۶ متن‌ها دریافت و آثار منتخب تا فروردین در وبسایت «موضوع آزاد» منتشر بشه. تو اردیبهشت هم ۱۰ نوشتهٔ برتر به انتخاب داورها معرفی و به برگزیده‌ها جوایزی داده بشه.

خب طبق معمول فراخوان‌های ایرانی منتخبان یه ماه بعد تو اردیبهشت معرفی شدن و برگزیده‌های نهایی ششم خرداد در مراسمی که گویا مخفیانه بود 😀 چون ما خبردار نشدیم که چی شد و کجا برگزار شد. مقالهٔ «جنگ‌نامهٔ طراحان» من که در واقع خلاصه شده‌ای از «جنگوارهٔ طراحان» بود و تو سایت می‌تونین کامل‌ترش رو بخونین، جزو ۲۰ نوشتهٔ برگزیده انتخاب شد و روی سایت قرار گرفت. این مقاله همونی بود که برای فراخوان «چهارمین نشان پژوهشی اردیبهشت» به دعوت استاد فرزاد ادیبی نوشته بودم که به علت انتقادها و صراحتی که توش بود مورد قبول جمع داوران قرار نگرفته بود. خوبه که حالا «موضوع آزاد» تونست جایی بشه که عدهٔ بیشتری بتونن بخونن که چه خبره در دنیای جایزه و فراخوان و داوری و…

در مراسم گفته شده، به جای ۱۰ اثر، ۶ نوشته شایستهٔ تقدیر و ۱ نفر به عنوان برنده معرفی شد. جایزه‌ها در ابتدا از این قرار بود:

جایزه‌ش چیه؟ انگار نوشتن از جنس سفر کردن است. وقتی چیزی را می‌نویسی، مخاطبت را به سمت مقصدی می‌بری. می‌خواهی برای او تجربه‌ای جدید بسازی. بعضی وقت‌ها گم‌ می‌شوی، بعضی وقت‌ها نقشه‌ می‌کشی و بعضی وقت‌ها واقعا می‌رسی به دوردست‌ها. پسس برای کسی که یک نوشتهٔ به یادماندنی نوشته است، چه جایزه‌ای بهتر از سفری به یادماندنی. بر همین اساس در این مسابقه، کسی که نوشته‌اش بیشتر از همه نظر داوران را جلب کند، از طرف گروه گردشگری مارکوپولو یک تور لوکس ایرانگردی هدیه می‌گیرد. جایزه ده نفر برتر: اپلیکشین فیدیبو برای حمایت از نویسنده‌های با استعداد به نویسنده‌های هر ده اثر منتخب مرحلهٔ اول، یک عدد کارت خرید کتاب الکترونیک اهدا می‌کند. آثار شرکت‌کننده‌های محصل و دانشجو در بخش «استعداد برتر» هم داوری می‌شود و برندهٔ این بخش نیز از طرف بازارچهٔ نور یک نیم‌سکه بهار آزادی هدیه می‌گیرد.

بخش «استعداد برتر» هم نتیجه‌ش مشخص نشد. همین طور قرار بود که به اثری که بیشتر از همه بازخورد داشته و یا به قولی به اشتراک گذاشته شده باشد، هدیه‌ای تعلق بگیره که اون هم کنار گذاشته شد. این هم اطلاعیهٔ مربوط به اختتامیه و این هم گزارش تصویری مراسم.

اینم ببین »»  یلدای شگفت‌انگیز ۹۹: ۲۰۰۰۰۰۰ ریال هدیه! ۳۰٪ تخفیف برای تمام فونتها و فونتهای جدید آستانه!

نکتهٔ خیلی جالب در اینجا برای من اینه که متن ارسال شدهٔ من برای این فراخوان دقیقن راجع به همین رفتارها بود 😀 با این تفاوت که برای جشنواره‌های طراحی گرافیکه. وگرنه موضوعات اصلی یکیه: فراخوان، جایزه، داوری، تعهدات فراخوان و اسپانسر و… البته بعدتر که ایمیلی به همین مضمون براشون ارسال کردم، گفتن که در آینده در نظر می‌گیرن این موارد رو…

راستی عنوان جایزه هم در آخر به «جایزهٔ میرزاده عشقی» تغییر پیدا کرد و لطف کردن چون مقالهٔ من جزو ۲۰ اثر برگزیده بود، این لوح تقدیر دیجیتال رو برام ایمیل کردن:

به هر حال فراخوان‌ها همه شباهت‌هایی به هم دارن. نکتهٔ خوبی که در این ماجرا به دست اومد خود سایت «موضوع آزاد» بود که الان بعضی از متن‌هام رو اونجا می‌ذارم. یه پروفایل نویسندگی دارم که خوشحال می‌شم اگه اهل خوندن مطالب متنوع وب فارسی هستین اول به این سایت برین و عضو بشین و بعد هم منو یعنی نوشته‌های منو «دنبال کنین» 😉

مقالهٔ برگزیدهٔ «جنگ‌نامهٔ طراحان» پروفایل نویسندگی من در «موضوع آزاد»

اینم ببین »»  کتاب «خودکارگرافی»، مجموعه‌ای از آثار خوشنویسی با خودکار
فونت متن و تیتر آستانه